sunnuntai 14. heinäkuuta 2013

Vadelmaiset Éclair-leivokset

Pitkästä aikaa ajattelin jakaa leipomuksiani täällä bloginkin puolella. Näin lehdessä ihanan kuvan éclair-leivoksista ja ajattelin, että munkin on pakko päästä kokeilemaan näitä! En ollut aikaisemmin tehnytkään tuulihattuja, niin olihan se jo korkea aikakin. Ensikertalaiseksi onnistuin suht hyvin, joskin tuulihatut olisivat ihan hitusen voineet olla vielä ilmavammat.


Taikinaan tarvitset:

2dl vettä
100g voita
1,5dl vehnäjauhoja
3 kananmunaa

Täytteeseen tarvitset:

200g vadelmia
250g mascarponea
2-3rkl lemon curdia



 1. Kuumenna vesi ja voi kattilassa kiehuvaksi. Lisää vehnäjauhot kaikki samalla kertaa 
ja sekoita hyvin niin kauan, että taikina kiinteytyy palloksi.
2. Anna taikinan jäähtyä 5 minuuttia, jonka jälkeen voit vispata 
kananmunat vatkaimella yksi kerralllaan taikinan sekaan. 
3. Laita taikina pursotinpussiin ja pursota leivinpaperille pitkänomaisia tuulihattuja. 
Paista 200-asteessa, keskitasolla noin 25 min. Uunin luukkua ei saa avata 
kesken paistamisen. Uunista tullessa, siirrä tuulihatut jäähtymään.




4. Murskaa vadelmia hieman, lisää mascarpone ja lemon curd ja sekoita tasaiseksi. 
5. Täytä tuulihatut ennen tarjoilua ja laita koristeeksi tomusokeria. 
 (Itsehän unohdin tämän osion kokonaan..) 
 


Tykkäsin! Olivat hyviä, vaikkeivät luultavast ranskalaiselle kelpaisivatkaan ;) Täyte oli todella raikasta ja kesäistä, olisin vain voinut olla murskaamatta vadelmia niin paljon. Olisi nimittäin ollut ehkä kivempi, jos ne olisivat olleet sellaisia isoja paloja tuolla täytteen seassa. Mutta ei sen niin nuukaa, ensi kerralla sitten! :)

2 kommenttia:

  1. namskis ! näyttää herkkulliselta :)

    -Maria

    http://dejiss.blogspot.com

    ps. ihana laukkutarina tuossa toisessa postauksessa, mulberryt on kyllä niin ihania !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Maria, ne oli herkullisia! :) Ja voih, Mulberry on kyl ihana merkki<3

      Poista

Kiitos kommentista! :)