keskiviikko 19. maaliskuuta 2014

Kuulumisia ja herkullisen piiraan resepti

Edellisestä postauksesta on vierähtäny tovi. Töitä on melkeinpä joka päivä ja tentti painaa päälle (hui se on jo ens viikolla!). En ole läheskään saanut luettua niin paljon kuin olisi tarvis! En vain tiedä mitä pitäisi tehdä, jotta työpäivän jälkeen ei olisi ihan kuollut. Ei auta kahvi, eikä koiran kanssa reippailu ulkoilmassa, nimittäin heti kun sen kirjan ottaa käteen niin on taju kankaalla. Onko kellään mitään vinkkejä?

Huh, onneksi tuo rasittava tentti on ohi ensi viikolla ja pääsen vihdoin rentoutumaan. Tuntu, ettei pitään aikaan ole voinut olla ihan rauhassa nimittäin tein viime kesälläkin kursseja. Joten oikeaa lomaa, jolloin ei olisi tarvinnut miettiä koulua ollenkaan, ei ole ollut melkein kahteen vuoteen! Tulee varmaan olemaa outoa, kun ei tarvitsekaan tuntea huonoa omatuntoa joka kerta kun avaa läppärin/telkkarin. Ei sillä, että se huono omatunto olisi mua pidätellyt missään vaiheessa...

Tein tuossa yksi ilta maailman helpoimman piiraan ja ajattelin jakaa sen täälläkin. Pääsen itse joka ilta vasta kymmenen maissa kotiin, joten ruoan tekemisen pitää olla nopeaa ja helppoa. Siitä pitää riittää myös muutamaksi päiväksi, ettei joka ilta tarvitsisi olla tekemässä ruokaa. Jos jollain on siis yhtä hektinen aikataulu kuin mulla, niin suosittelen kokeilemaan tätä piirakkaa! Käytin pohjana ihan Pirkan valmisruispohjaa, mutta tässä voi tosiaan käyttää mitä vain pohjaa. Ruis sopi kyl tosi hyvin makuun!



Tomaatti - Mozzarellapiirakka
Täyte

200g Mozzarellaa
rasiallinen kirsikkatomaatteja 
(tai 2-3 tomaattia)
2 kananmunaa
2dl ruokakermaa/kookoskermaa/soijakermaa yms
4rkl pestoa
tuoretta basilikaa

1. Laita esipaistetun pohjan päälle viipaloidut mozzarellasiivut ja tomaattisiivut.
2. Ripottele päälle kourallinen basilikaa
3. Mausta mustapippurilla
4. Sekoita kulhossa kananmunat, kerma ja pesto.
5. Kaada seos piirakan päälle.
6. Voit vielä raastaa päälle parmesaanijuustoa,
 jos sellaista sattuu kaapista löytymään.
7. Sitten uuniin 200 asteeseen niin kauan, että täyte on hyytynyt
 ja pinta on ruskistunut. (n. puolisen tuntia.)



Eli ei tosiaan mikään vaikea piirakka! Itse söin vielä lisukkeena uunijuureksia: uuniin perunoita, bataattia, palsternakkaa, sipulia ja porkkanaa; mausteeksi oliiviöljyä, hunajaa, mustapippuria, suolaa, rosmariinia ja oreganoa. :)

Yritän päästä moikkaamaan vielä ennen tenttiä, mutta jos en ehdi niin pitäkää peukut pystyssä, että tentti menis hyvin. Saisin minäkin sitten vihdoin ne kandin paperit! Iloista alkavaa viikonloppua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! :)